Are you Făimos?

Ți se pare cumva că ai devenit mai chipeș? Burta nu mai e o problemă? Toți te sorb din priviri? Ai descoperit că glumele, anterior seci, au devenit foarte mustoase pentru cei din jur care râd cu poftă la orice pauză, logică și mai puțin, crezând că e finalul? Și te conving vehement că și miezul bancului tot e amuzant. Cum să nu fie, dacă tocmai ai descoperit că ești un povestitor înnăscut și faci lumea să se tăvălească în hohote de râs?  Ești o celebritate.

Când te văd, toți înmărmuresc. Pentru copii, să-și vadă idolul, e tot. ”Vasea, tu chiar l-ai văzut pe Suruceanu? Wow, kruto!” Dacă ai dat mâna cu el, poți să nu te speli o săptămână. Îi înțeleg perfect pe dragii copii. Când eram mică, atât de mult îl admiram pe Grigore Vieru, încât atunci când l-am văzut stând umil în coadă după pâine, mi-am zis: ”Acum sau niciodată!”. Și m-am atins discret de franzela lui proaspăt cumpărată. Mâna cu mireasma franzelei lui Grigore Vieru a fost mirosită de întreaga curte. O săptămână. Ei, da astea-s detalii :).

Partea proastă e că peste puțin timp se află, spre exemplu, că porecla ta în copilărie a fost ”Limbric”. Foarte logic, de fapt. Pentru că erai chiar slab ca un limbric. Mascota foametei. Și poți să fâlfâi cu burta ta actuală cât vrei, că pecetea copilăriei oricum e veșnică. Mereu se va găsi un bun prieten din copilărie care va avea grijă să te tăguiască pe cea mai reușită poză din acele vremuri și dacă mai ai noroc să-ți fi căzut atunci primii dinți și să fii urecheat, fii sigur, că poți scăpa ușor. Nimeni nu va remarca cât de schilod ai fost…

Bârfe, invidie, răscolit prin rufe murdare. Toate sunt atributele popularității. Scârbos.

Nu mă mir de ce unii nu vor să fie celebri. Auzim din presă:  ”ȘOCANT! Grigorii Perelman a refuzat un milion de dolari, după ce a rezolvat cea mai grea problemă de matematică din lume!”. El a hotărât să trăiască cu mama și gândacii, decât cu ”mame” și ”gândaci”. ”Nu sunt interesat de bani sau faimă şi nu vreau să se uite lumea la mine ca la animalele de la zoo”, a zis tipul. Jos pălăria! Acum nu va mai putea fi invitat la ”Две звезды”, ”Танцы на льду” sau ”Сто вопросов взрослому”. Ce păcat…

Între timp ce fac alții? Râvnesc popularitate. Cu orice preț. Fac zoo peste tot. Nu e neapărat rău. Apropos, știați că dom’ Mătăsaru e mai faimos pe web decât Moțpan (da, cel cu 380 de grade)?. 16.800 rezultate la Google search versus 12.700 pentru celebrul fost prim-ministru! O zi versus un an.

Eu una știu. Celebritățile se nasc și mor. Da, atunci a fost un Moțpan. Da, mai târziu a fost un Mătăsaru. Acum e altul. Are putere. Se crede veșnic. Dar puterea se dă de oameni. Care așa cum o dau, așa și o iau. Și oamenii pot fi duri, dacă te crezi buricul pământului. Păcat că uneori uităm de asta.

Reclame
Acest articol a fost publicat în De gândit și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Are you Făimos?

 1. dindilina zice:

  Of of of, ce dur! Faci aluzie cumva la cineva? 🙄

 2. Oamenii ăştia parcă-s Dumnezeu : )
  Aşa cum ţi-a dat puterea, tot aşa ti-o iau : ) : )

 3. alex zice:

  Da pentru mine Tu ești Făimos, ș cred că aș avea emoții dacă aș vorbi cu tine 😛

 4. alex zice:

  Zici tu, dar crezi că poți verifica asta:) tu doar ești the lady care o vb la Tedx:)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s