Duşi de val

Ne trezim, ciufuliţi şi boţiţi, trecem pe la baie, mâncăm, ne schimbăm pijamalele şifonate pe haine frumos mirositoare şi călcate la dungă, ne bărbierim, machiem, whatever şi…Şi încetăm să mai fim noi. Cortazar a spus mai bine, dar el altfel nu are dreptul.

Ne deranjează culmea: vecina – curioasa, colega – băgăcioasa, ruda – sfătoasa. Uneori de ne vine…whatever. Dar când ne abordează, le zâmbim, socializăm, ne mai pupăm, mua-mua şi…Şi din nou încetăm să mai fim noi.

Vrem la disperare să mâncăm un hamburger cu cartofi fri şi ketchup, dar mergem la un business lunch unde toţi îşi comandă salată din verdeţuri, supă de spanac şi cartofi natur. Comandăm şi noi o zeamă, un steak la grătar, whatever şi…Şi iarăşi încetăm să mai fim noi.

Avem un chef nebun de un film prostesc şi practic fără sens. Ca să ne mai relaxăm creierul. Dar cum aşa? Când „toată lumea” vorbeşte în termeni de Wenders, Jarmusch, Tarantino, Allen, iar noi să ne lăudăm că am privit Avatar sau whatever? Ne punem pe savurat dialoguri şi pauze mai lungi decât primele şi…Şi încetăm să mai fim noi.

De fapt, încetând să mai fim noi nu facem altceva decât să fim noi. Ciudat sună. Duşi de valuri, tendinţe, oameni şi mai puţin de propriile dorinţe şi emoţii. Pentru ca ele să domine noi trebuie să ne maturizăm. Repejor, căci acuşica e prânzul :).

Acest articol a fost publicat în De gândit și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Duşi de val

  1. angela zice:

    whatever 🙂
    poate fi vazut si ca:
    colega bagacioasa? sa fie!
    ei mananca salate? sa manance!
    tarantino? eu – serial! lor sa le fie de bine

    si iti asumi identitatea.
    asa? 🙂

    • onorica zice:

      Angela, comentariul tău cu succes extras din spam. Urât din partea wordpress.com.

      Răspunsul meu – Aşa! 🙂 Deşi salatele şi Tarantino îmi plac. Dar tu ai înţeles ideea ;).

  2. nativozian zice:

    asta e pretul de trai intr-o comunitate si costul socializarii. de altfel, si noi invatam multe cind suntem dusi de val. de altfel omul e un animal social…

  3. pisicaru zice:

    Adevarul doare, ne ferim sa credem dar cu adevarat noi suntem.

Lasă un comentariu